voorpagina / Groepen en Speltakken / 11 - 15 jaar Scouts

scouts
Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Zet je eigen tent op. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts wordt actie van je verwacht. En wat kun jij van Scouting verwachten?
Een Scout ontwikkelt z'n eigen talenten en er is ruimte voor iedereen. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, een familieschommel bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, een boomhut maken, vliegers maken… je kunt het zo gek niet bedenken!
Als je lid wordt van Scouting Gordongroep krijg je te maken met je eigen groepje Scouts, de "patrouille". Het is een groepje van ongeveer zes scouts waarmee je veel gaat samenwerken. De een is een kei in het pionieren, de ander heeft binnen vijf minuten het vuur brandend. In een patrouille leer je van elkaar.
Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen patrouille in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Niet weten waar je 's avonds slapen zal. Dikke vrienden worden.
Je hebt het nu wel door: plezier staat voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid nemen.
Deze speltak draait op zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:00 in ons clubhuis de Scoutburcht.

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over de Scouts, het programma of de opkomsten? Dan kun je contact opnemen met de leiding via   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it