voorpagina / Groepen en Speltakken / 7 - 11 jaar Welpen

welpen

Welpen spelen samen in de natuur, ook leren ze ermee omgaan. We spelen in de jungle van Mowgli, uit Junglebook. Elke zaterdag ontdekken de Welpen een nieuw stukje jungle, en spelen en leren daar.

Zo hebben we al een keer zelf een kampvuurtje gemaakt, pizza's gebakken, een watergevecht gehouden en een luchtballon geknutseld. Maar we leren ook al een aantal "echte scoutingdingen", zoals knopen en kompas lezen. Verder gaan we vaak naar buiten om lekker uit te waaien en de Welpen doen dan allemaal leuke spelletjes als Levend Stratego en smokkelaartje.
Natuurlijk blijven we een aantal keer per jaar met zijn allen op het clubhuis slapen en in de eerste week van de zomervakantie gaan we zelfs een week op zomerkamp.
Aan het begin van de opkomst, dat is de naam voor een ochtend bij de Welpen, doen we het gordijn van het Welpenhoekje open en aan het eind van de opkomst doen we dat weer dicht. Zo is voor alle Welpen duidelijk wanneer we beginnen en wanneer we eindigen.
Deze speltak draait op zaterdagochtend van 10:45 tot 13:00 in ons clubhuis de Scoutburcht.

Voor alle vragen over de Welpen, het programma en de opkomsten, of wil je een keertje meespelen, dan kun je contact opnemen met de leiding via  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it