voorpagina / Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Lijkt het jou ook leuk om jeugdlid te worden van Scouting Gordongroep? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Kom dan gewoon een keertje kijken of neem contact met ons op!

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 4,5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Gordongroep kun je eerst 4 keer gratis komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.

Bevers: 5-7 jaar

Welpen: 7-11 jaar

Scouts: 11-15 jaar

Explorers: 15-18 jaar

Stam: 18+ jaar

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scouting Gordongroep, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.

Als lid van Scouting...

- beleef je uitdagende activiteiten!

- ontmoet je nieuwe vrienden!

- kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!

- leer je je eigen grenzen ontdekken!

- ontvang je een Scoutcard!

- krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!

- ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!

- vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!

-ontmoet je mensen uit andere culturen!

- ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.

- kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!

- ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Meer weten over het lidmaatschap? Kijk dan verder op deze site of neem contact op met ons secretariaat This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Contributie

De contributie wordt allemaal geregeld door onze penningmeester. Je kan ook via de Ooievaarspas lid worden van Scouting Gordongroep. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie, dit kan via:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Kampgeld

De grote kampen staan financieel los van de contributie. Ver voor de kampen krijgen de leden te horen wat de de extra kosten zijn voor het kamp. De meeste weekendkampen zijn gratis of kosten rond de 10 euro.

De zomerkampen (een week kamperen!) zijn afhankelijk van de kosten van dat jaar, maar het bedrag is meestal rond de 100 euro.