Maatschapppelijke stage bever of welpen begeleiding

Vind je het leuk om actief bezig te zijn met kinderen van 4 t/m7 of 7 t/m 11 jaar, dan is dit een mooie invulling voor je (maatschappelijke) stagen en de vrijetijdsbesteding voor jou! Ons welpenteam is op zoek naar een enthousiaste Stagiair die het leuk vindt om actief en creatief bezig te zijn en misschien zelfs mee wil op een weekendkamp.  Deze kinderen spelen met elkaar op zaterdagochtend van 10.45 tot 13:00 uur. Buiten dit komt het leidingteam regelmatig bij elkaar om programma's voor te bereiden en zelf leuke activiteiten te ondernemen. Ook zal je goed worden begeleid door onze getrainde leiding.

Gewenste vaardigheden:

Je kunt of wil leren omgaan met kinderen. Je kunt of wil leren samenwerken in een team met vrijwilligers. Je kunt of wil leren activiteiten voor te bereiden en uit te voeren. Je kunt of wil leren relevante scoutingtechnieken op hetzelfde niveau als de oudste kinderen van de Welpen. Je kunt of wil leren buitenspelen. Je kunt of wil leren lol te hebben.

Wat biedt de organisatie:
We kunnen jou alles aanleren wat nodig is voor de stage. Daardoor krijg je kennis en vaardigheden die je later nog veel kan gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leiding geven, samenwerken en een verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast hebben wij een leuk team dat veel buiten het begeleiden van de kinderen om doet. Zoals autorally's met andere scoutinggroepen, spel avonden, gezamenlijk kamperen. En daar ga jij ook voor uitgenodigd worden. Wij bieden helaas geen stagevergoeding, maar wel gezelligheid en zelfgebakken broodjes.

Je kan ook samen met een vriend of vriendin bij ons stage lopen.

Werktijden:

Zaterdag van 10:00 tot 13:30 of van 13:00 tot 17:00. Hierin zit voorbereiden van de activiteiten, de activiteiten zelf en onder begeleiding uitvoeren en opruimen. Daarnaast gaan we in gezamenlijk overleg op weekend kampen of zomerkamp.

Maatschappelijke stage Losse opdrachten

We zijn een kleine gezellige groep van (land) scouts met 4 leeftijdsgroepen.

4-7, 7-11, 11-14, 14 tot 18 en een uitgebreide jongere tak.

Voor alle leeftijdsgroepen organiseren we wekelijks activiteiten. Voor een aantal activiteiten zoeken we stagiairs die willen helpen.

Wij zoeken:

- Hulp voor opzetten en op de  open dagen; Opstarten vanaf nu op 15-09-2013 en 09-03-2013

- Hulp met het begeleiden van de Jantje Beton actie; Opstarten vanaf 01-01-2014. Loopt van 02-03-2014 tot 09-03-2014

- Hulp met opzetten NL Doet; Opstarten vanaf 01-01-2014 de dag is op 15-03-2014

- Hulp met voorebereiden en op de nationale buitenspeeldag; Opstarten vanaf 01-03-2014 en de dag is op 13-06-2014.

- Helpen op herfst (oktober), winter(februari) en zomerkamp (juli)

Contact

Ben je geintresseerd in een (maatschappelijke) stage?. Zowel tijdens een opkomst of ervoor/na ben je van herte welkom om rustig kennis te maken! Ook kan je contact opnemen met ons via deze contactgegevens.  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  of 0639559775

We zitten op de volgende locatie:

Bosgang 2
2287 DD Rijswijk
Bij de kruising van de Klaroenstraat en de Tubasingel zie je aan de overkant van de sloot het clubhuis staan (wit huisje met een voetbalveldje er voor).
Bereikbaar met tram 17, Bus 18, 23 , 130 en de trein bij Rijswijkstation.