voorpagina / Wie zijn wij / Het Gebouw

Met de bouw van ons scoutinggebouw "De Scoutburght Rijswijck", zoals het officieel heet, werd halverwege 1987 begonnen. Niet veel later, in september 1988, volgde een officiele opening.
Wij zijn met zijn alle erg trots dat we nu een eigen gebouw hebben, dus willen wij dit graag aan jullie laten zien.

Waaruit bestaat ons gebouw:
Aller eerst is er natuurlijk de entree, hier hangen wij onze jassen op en kunnen wij onze vuile schoenen kwijt in het schoenenrek.
Vanuit de entree kom je via twee klapdeuren in de centrale hal terecht. Staande in de hal kun je vele kanten op, zo kun je naar het leidershok, naar de keuken, naar de WC's of naar de bergingen met al ons knutselmateriaal. Uiteraard kun je vanuit de centrale hal ook naar de twee grote speelzalen. Links de zaal voor de bevers en de scouts, rechts die voor de esta's en explorers.
Ook hebben we een zolder waar we al ons kampeermateriaal opslaan en andere rommeltjes die we niet weekelijks nodig hebben.

Het mooie van ons gebouw is dat de twee speelzalen tot 1 hele grote zaal omgetoverd kan worden door de tussenwand weg te duwen.
Het uiterlijk van de zaal is inmiddels iets veranderd, maar de foto's geven wel een goede indruk (Op de foto's is de tussenwand de grijze wand met de blauwe vogeltjes er op).

view1

view2